Visste ni det


Jag kommer inte på något annat ord för detta inlägg så jag kommer använda ordet "farligt" även om jag tycker det låter så hårt i sammanhanget.

Vilken väg är egentligen farligast, är det landsvägen eller är det motorvägen?

Jag kan blir lite förvånad när jag hör en del svara på det. Samtidigt förstår jag de. För jag trodde alltid innan jag började med mitt körkort att motorvägen var farligast med tanke på att hastigheten är 110. Körläraren berättade dock att det faktiskt är landsvägen som är farligast.

Varför? Jo, för på en landsväg har du mötande trafik tätt inpå, du har höga hastigheter som 70-90 km/h medan du på motorvägen kör i samma riktning i båda körfält. Man har inte den täta mötande trafiken.

Så det där med farlighet inte behöver bero på hastigheterna. Jag litar på mig själv som en bra bilförare men jag litar inte på alla andra där ute. Jag tar det säkra före det osäkra.

Jag gillar de mindre landsvägarna, de som är typ i 70 km/h. Inte av hastigheten, utan jag har nog bara alltid gillat de. Har även börjat tycka om motorvägen (förutom när jag fastnar i köer) haha!


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

Viktorhognas
Viktorhognas,

Ha en underbar vecka! 😊

nouw.com/viktorhognas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229