Uppgraderade

2002 var jag med i en bilolycka, något som satte rädsla i mig kring att köra bil, även åka med andra. Jag drog mig med att börja köra själv. Försökte övningsköra men nej jag ville inte.

Våren 2016 började jag testa att köra manuell bil. Jag hade rädslan att sitta bakom ratten och samtidigt skulle jag lära mig växla. Ack nej det funkade inte.

Så jag bokade en intensivkurs på körskolan med start 1 Augusti. Körde varje dag i två veckor, gjorde halka och riskettan. Uppehåll en vecka och veckan därpå skriva teoriprovet och göra uppkörning. Jag fick körkort för automat 👍🏻

Fick ofta höra "det vore bättre om du tagit manuellt", "varför tog du bara automat" osv osv.

När jag sålde min hybrid bil och fick tillfällig Opel bil så fick jag bara en idé, att jag skulle till körskolan igen. Bokade in sex lektioner utifrån mitt schema funkade med körlärarens lediga tider.

Den 28 Mars 2019 gjorde jag en uppkörning med manuell bil. Jag fixade det 👍🏻👍🏻 jag var så glad. Det var en uppgradering med de större och viktiga momenten.

Sen dess har jag kört manuell bil och ångrar inte mig. Samtidigt är jag glad att jag tog automat först, för det var sedan lättare för mig att ta det manuella.

Vill man ta körkort ska man inte ge upp. Man får kämpa vidare och vid nedslag reser man sig upp och försöker igen. Teorin var värst, jag fick plugga som en tok då jag bara hade tre veckor på mig 🙈 men skam den som ger sig.


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Duktig du är 😊
nouw.com/densaknadefamiljen
Tess
Tess,
Du är stark! Jag förstår de med rädsla, man vill liksom inte vara med om de igen MEN ser det som en prövning 😊 En utmaning, och du har rätt - man ska aldrig ge upp o låta rädslan vinna över en 😍❤️ Heja heja! kram!!!
nouw.com/tess
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229