Tillåta sig själv

Något jag på senare tid verkligen har lärt mig är att tillåta mig själv att känna! Få tiden till att tillåta mig känna olika humör. Är jag sur, låt mig få vara det för då finns det anledning för mig som gjorde mig sur. Är jag ledsen, låt mig få vara det, låt mig få gråta om jag skulle behöva. Är jag glad, så låt mig få skratta. Ifrågasätt inte det jag känner.

Ibland behöver vi stanna upp, ta en tanke över vad vi känner och tillåta oss att vi inte är på topp hela tiden. Utan att vi kan hamna i små svackor.

För mig är det viktigt med känslor. Att jag kan få uttrycka mina känslor. Få bearbeta mina känslor i min egen takt. Att jag får känna det jag känner utan att bli ifrågasatt. Då slås jag tillbaka, håller emot mina känslor. Det vill inte jag.

I skrivandets stund så har jag reflekterat över en liten sak. Förr när jag blev ledsen så kunde jag gråta, jag hade typ alltid lätt för att gråta. Numera är det tvärtom. Jag har nog inte gråtit på länge. Kanske för jag börjat må mycket bättre med mig själv igen. Är jag dock i en väldigt känslomässig situation eller nära någon annan som gråter så ja, lätt påverkas. Gråter dock inte som förr. Kanske inte relevant för detta inlägg men det har ju med tillåta sig känna känslor att göra!

Jag är glad att jag börjat tillåta mig känna känslor. Låta mig få ha de den tid jag behöver. Det har gjort mig gott. Håller inte det inom mig längre.


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

jessiFri85
jessiFri85,
Det finns en fras ”Det OKEJ att känna” 🙂
nouw.com/jessifri85
Anna-Maria
Anna-Maria,

Väldigt bra tankar! Jag är övertygad om att det är extremt viktigt att tillåta sig att känna känslor. Jag har under åren stängt av allting av många olika anledningar och det har gjort att jag bara mått sämre och sämre. Tyvärr är det ju inte så enkelt som att bara sätta igång alla känslor igen utan det tar tid och är inte så lätt alla gånger. Men garanterat så mycket nyttigare i det långa loppet! 😊 Hoppas du får en fin söndag!

www.amoll.net
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229