Tankar

Lite onsdagstankar.

💊 Nu har jag haft min medicin nĂ„gra mĂ„nader och jag Ă€r jĂ€ttenöjd och tacksam över den. Den har hjĂ€lpt mig pĂ„ mĂ„nga olika sĂ€tt och jag kommer fortsĂ€tta att ta de. Tills min utredning Ă€r helt klar och jag kanske fĂ„r en annan typ av medicin. Vi Ă€r en hel del mĂ€nniskor som tyvĂ€rr behöver medicin för att fungera i vardagen. Det Ă€r skönt att det finns den möjligheten.

😡 Jag kan nog bli lite stött nĂ€r jag ser saker men jag kan inte göra nĂ„got Ă„t det, dĂ„ det faktiskt inte Ă€r min ensak att blanda mig. ÄndĂ„ kĂ€nner jag att jag förstĂ„r mig inte pĂ„ vissa personer. Hur de prioriterar materiella saker, hur de prioriterar annat. Att mĂ€nniskor inte tĂ€nker lĂ€ngre fram om de redan sitter i en ostabil situation. Absolut, alla fĂ„r leva precis som de vill men jag stör mig nog för att jag VILL VÄL och för att jag BRYR MIG men det Ă€r som sagt inte min ensak att blanda mig i nĂ„got.

❕ SĂ„ lĂ€nge jag kan minnas sĂ„ har jag varit försiktig med vem jag litar pĂ„. Vem jag berĂ€ttar saker för och vem jag slĂ€pper in i mitt liv. Jag har svĂ„rt för att slĂ€ppa in nya mĂ€nniskor, jag har svĂ„rt att fĂ„ ett förtroende för en ny person. Det tar lĂ„ng tid. Jag har blivit brĂ€nd förr och det sĂ€tter sina spĂ„r. Jag kan uppfattas som lite blyg eller tillbakadragen. Lite Ă€r min funktionsnedsĂ€ttning i sociala situationer men samtidigt för jag Ă€r försiktig. Jag Ă€r inte den som vill stĂ„ i centrum utan hĂ„ller mig till de jag kĂ€nner. Jag har inget emot att trĂ€ffa nya mĂ€nniskor men jag har lite svĂ„rt för det ibland, allt beror pĂ„ hur min Ă„ngest och mitt humör Ă€r.

🚗 Just nu har jag ingen bil, för den sĂ„lde jag men jag Ă€r glad för det. Just nu kĂ€nns det skönt att fĂ„ komma ut och röra pĂ„ sig lite mer. Jag Ă€lskar inte det kollektiva men jag fĂ„r motionen jag behöver och mĂ„r bra av. En dag nĂ€r jag kör bil igen sĂ„ har jag kommit in i motivationen sĂ„ dĂ„ kommer jag fortsĂ€tta röra pĂ„ mig. Jag har mina planer jag och snart kan jag börja avslöja de. Inte riktigt Ă€n dock. Visst Ă€lskar jag att köra bil men snart kommer jag mest troligen fĂ„ göra det igen.

👂 Att lyssna pĂ„ andra Ă€r nĂ„got av min specialitet. Jag finns alltid dĂ€r, jag lyssnar och jag stĂ€ller upp i den mĂ„n som jag kan. Ibland kanske jag lyssnar pĂ„ mer Ă€n vad jag borde, men jag sortera bort onödigt och försöker inte ha sĂ„ mycket i huvudet.

👀 FörstĂ„r inte hur det kan vara sĂ„ svĂ„rt att sluta kommentera och pika det man ser om andras utseende. Herregud, vi valde inte hur vi föddes. Vi fick ett utseende. Att ge sig pĂ„ nĂ„gons utseende Ă€r personangrepp. Det Ă€r inte okej nĂ„gonstans.

💜 Det handlar om att ge och ta, i alla relationer man har. Man kan inte bara ta men aldrig ge. Det funkar inte i lĂ€ngden.


Kommer lite mer tankar men inte just nu, inte just idag!


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229