Smeknamn på barn 👦🏼

Som ni vet så tänker jag inte alltid som alla andra. Saker som kanske är självklara för andra är tvärtom för mig.

Många har smeknamn på sina barn. Vilket de jättegärna får lov att ha. Jag förstår bara inte varför!?
Jag hade smeknamn på sonen när han var bebis och fram till typ 3-4 år. Det var gulligt men inte nu när han är fem år. För han säger själv "Nej, jag heter Isac". Så att ha smeknamn är ingen bra idé. Tilltalar ändå sonen med sitt namn.

Jag har ändå aldrig förstått konceptet av smeknamn. Inte ens på mig själv. Jag vill bli kallad Manella, eller så ska smeknamnet vara en del av mitt namn, att det relaterar. Annars känner inte jag för smeknamn.

Jag tilltalar gärna andra barn med deras namn, som de heter och tilltalar helst inte med smeknamn. För mig är det inte relevant. Samtidigt är det rätt meningslöst med smeknamn när man redan har ett namn.

Det enda jag egentligen accepterar är "älskling, sötnos, babe osv" För det har ett annat syfte för mig. Det är kärlek.

Ja, jag tänker inte som alla andra och jag förstår inte så självklart som alla andra och det är så jag funkar.


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

ZandraochMelanie
ZandraochMelanie,
Jag har smeknamn på min dotter men det är mest när jag skriver då kan jag skriva Mel , om jag pratar om henne ex med någon istället förnyat skriva ut hela namnet . Men när jag tilltalar henne så är det Melanie , hjärtat , älskling eller något annats sånt gulligt ord . Men i det stora hela Melanie , och skriver jag med någon Mel för att förkorta skrivandet tror det är enbart därför . Men för mig är smeknamn personligt med , jag gillar inte när någon som inte står oss nära ex skriver Mel jag är lite barnslig där kanske man känns som att ne drt är inte okej du står inte min dotter så nära att du har den rättten att kalla henne vid smeknamn 🙈🙈
nouw.com/zandraochmelanie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229