Mer än bara en roll

För 4.5 år sedan fick jag en ny och spännande roll, som jag än idag älskar mer än något annat - mammarollen! Att få vara en mamma har förändrat mitt liv, jag mognade, växte upp. Jag visste inte till en början om jag var redo, kunde man bli redo för en sådan roll? Det var kärlek vid första ögonkastet och den där mammarollen föll sig direkt. Än idag lär jag mig mer om mig själv i min mammaroll, vad jag klarar/inte klarar, hur jag blivit stärkt som person.

Förstå mig rätt nu, jag älskar min roll som mamma. Bästa som finns, men jag vill också ses som mig själv. Inte bara som en mamma! För jag är mer än bara en mamma. Jag är en dotter, vän, kollega, syster, moster, faster, fästmö! Jag är en person som behöver komma ihåg vem jag är, vad jag tycker om och vad som gör mig hel. Jag har det som gör mig hel i mitt liv, men för att jag ska kunna vara en förebild för mitt barn så måste jag också kunna visa honom att jag kan ta hand om mig själv. För det vi gör speglar av sig till våra barn, de gör det vi gör.

Jag tycker om att få sitta ner i lugn och ro och ta en fika, njuta av tystnad eller bara få ta en promenad och bara vara. Ibland är det skönt att komma ut, kanske ta ett glas eller bara vara jag. Saknar alltid mitt barn när jag inte är med honom, men även jag behöver samla energi, för att kunna vara en så bra mamma som möjligt för honom. Jag är inte i behov av egentid, men ibland är det faktiskt skönt att få. Det sticker jag inte under bordet med. Jag vågar dock erkänna det. För det är ingen skam med det. Mitt barn är mitt allt, men jag vill inte vara beroende av mitt barn. Vad gör jag sen när han är stor och flyttar hemifrån? Då har jag kanske glömt bort vem jag är. Jag håller kvar mina intressen även om jag är en mamma. Det går att göra både och.

Så min allra största roll i livet är mammarollen men jag är också mer än bara en mamma!


Hur känner ni kring era roller i livet?

Kommer ha inlägg kring de olika rollerna som ingår i mitt liv, vad det har gett mig, för- och nackdelar och lite sådant. Kommer bli skoj!


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

jennifermarie
jennifermarie,

Jag håller med dig till 100%! Jag har med mammarollen men är så mycket merän bara en mamma.

nouw.com/jennifermarie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229