Jag gjorde det - utan ångest 😍

Hade ni frågat mig för någon vecka, månad sedan hade jag gråtit 😢 men nu - jag känner absolut ingenting 😊 jag känner bara en STOR LÄTTNAD 😘

I slutet på April i år valde jag att byta bil. Jag bytte från min Toyota Yaris som var min första egna bil 🚙 till en Toyota Auris elhybrid. Det var en enorm skillnad och en MASSA nya finesser. En bil jag kom att älska men sakta började hata. Det kanske låter konstigt för er, men för mig kändes det så.

Absolut, en miljöbil är bra. Det förnekar jag inte. Men det har känts som att bilen har kört mig, jag har inte kört bil 🤣 Jag tryckte på en knapp så startade bilen, den hade backkamera och den var väldigt tyst. Nästan skrämmande tyst (trott vid flera tillfällen att bilen bara har lagt av) och jag vet inte hur många personer som blivit skrämda för de har inte hört jag kommit körandes.

En bil för den som vill ha det bekväma och många av de nya finesserna.

Efter sommarens händelser så har jag värderat annorlunda. Bilen är en materiell sak, en sak jag betalar för, både med lån och bensin. Jag var livrädd att råka köra på något, krocka eller någon skrapar till bilen. För det hade kostat mer. Går bilen sönder är det Toyota som får laga den. Likaså andra saker. Det blir en kostnad även om bilen är miljövänlig och billig i bensin. Kostnaden för reperation är inte det billigaste på nyare bilar tyvärr.

Jag började sakna känslan av att köra bil, höra bilen och framförallt få vrida om nyckeln och starta bilen. För mig är det en riktig känsla av att köra bil 🚙 Jag började ångra mig men fick hela tiden höra runt om mig "Men du har ju en bra bil, den passar dig", "Detta är en bil för dig" 🙄 tyvärr vågade jag inte erkänna mitt misstag utan höll det inom mig istället.

Till slut kände jag att nej, jag måste sälja bilen. Det är liksom en bil. Det finns så många bra andra bilar. Där jag inte behöver vara lika orolig att den går sönder eller något händer. Där killen kan hjälpa mig om det skulle hända något.

Materiella saker är roliga i början, tills de inte är så "nya" längre. Jag har inte mycket nöje över materiella saker som jag har i glädjen och lyckan av relationerna jag har samt umgänge med personer som står mig nära ❤️ det betyder ALLT för mig.

Så bilen är såld och ett par stenar föll ner från mina axlar. Jag kan andas ut och slappna av igen. Kommer dock inte göra om samma misstag. Skulle ni höra mig säga annat så SÄG TILL MIG DIREKT. Jag blir då inte sur utan mer glad.

Detta var stort för mig och jag känner ingen som helst ångest över att ha sålt bilen 😘 det har ni mitt sanna ord på. Saknar inte den ens haha!


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

Suzanne
Suzanne,
Men gud vad skönt att du slipper ångesten 😊
www.missphilipsen.se
manellacentio
manellacentio,
Det känns jätteskönt att slippa ångest över en bil och kostnaden vad det gör.
nouw.com/manellacentio
elinm
elinm,
Skönt att du kan slappna av igen! 😊
nouw.com/elinm
manellacentio
manellacentio,
Ja det har verkligen känt skillnad att jag nu slappnar av
nouw.com/manellacentio
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229