Ingen betydelse

Vad har materiella saker för betydelse för dig?

Den frågan fick jag för ett tag sen och tänker nu besvara den. Materiella saker har INGEN betydelse för mig, om jag ska vara helt rak på det. Varför? För mig är de materiella sakerna roliga och intressanta i början, men sen tröttnar jag. Låt mig ta exempel, får jag någon inredningsdetalj eller något nytt i hemmet så blir jag glad och tycker det är så fint. Efter ett tag har jag tröttnat och bryr mig inte på samma sätt.

Kanske ett rörigt svar, men jag menar att det går att köpa saker, även för det är bra eller för att andra tycker att jag ska ha det. Jag har väldigt svårt att säga nej. Det finns egentligen inte så mycket värde i materiella saker för mig. Därför tänker jag försöker anordna en loppis och få bort så mycket jag bara kan. Tänker inte heller köpa en massa nytt. Både jag och sonen har vad vi behöver. Det enda som jag kommer köpa är tyg för jag ska börja sy på allvar.

Däremot relationer, närheten, umgänge tillsammans, lekar, samtal och allt det är ett betydligt högre VÄRDE för mig än vad materiella saker har.

Jag har äntligen börjat tänka annorlunda. Jag tänker verkligen en extra gång innan jag skaffar något. För jag känner, behöver jag det eller köper jag för det är fint/bra att ha?

Jag lever en gång, jag vill inte ha ett hem fyllt med materiella saker. Jag vill ha ett hem fyllt med kärlek, omtanke. Bilen är nog den största materiella saken, men den är av värde för den ger oss frihet, minskar stressen och den gör gott för oss. Det är nog enda materiella saken jag har som jag känner är av värde.

Har ångest och skäms lite för hur jag haft det och känt förr. Att jag inte fick dessa insikter mycket mycket tidigare. En del materiella saker är såklart bra att ha hemma men förstå poängen. Det är inte viktigt för mig att inreda hemmet så som man ser på instagram eller sociala medier. Jag vill inte ha det andra har.

Så om ni är ute efter symaskin (nästan helt ny), kläder av alla slag, lite olika hushållsapparater, en fyra årig dator men välfungerade, nintendo (den med 30 olika spel) osv. Så är det bara att hojta till, så kan ni få bilder, pris på olika saker. Jag vill få bort det mesta. Ska ordna en loppis som jag nämnde, och tillsammans med väninnan inom kort. Vi ska bara få ihop en dag att göra detta på.

Lite nyfiken, hur ser du på materiella saker!?


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Det äre bra att man inte vill ha det andra har =) skönt att sälja saker som du inte behöver =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
Yasminegill
Yasminegill,
Uppskattar vänskap kärlek och min omgivning så mkt mer än materiella saker och presenter... men visst är jag glad för det också.
nouw.com/yasminegill
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229