Hur kunde jag missa det?

Jag vet att jag inte ska ta åt mig av det men jag känner mig lite av en dålig mamma. Hur kunde jag missa att min egen son hade löss 😱

Han kliade inte, så jag tänkte nog inte på det utan vi gick till badhuset som vi bestämt. Duschade, tvättade håret och var i badet. När vi var i bubbelpoolen för den hade varmt vatten upptäckte jag i sonens hår. Förstod snabbt att det var löss han hade fått.

Var ingen tvekan, utan upp ur badet (hann vara där en timme typ), duschade. Tvättade håret ordentligt för se så det inte var smuts, typ grus men nej det satt kvar. Löss är ett faktum!

Iväg på Apoteket för att köpa lössmedel. Hem och luskamma håret. Då kom där tre stora löss som rörde sig 👽 urk! Från mitt hår kom en lus. Jag ringde förskolan för att meddela (ja han går på en dag- och natt förskola, öppet dygnet runt) det kommer säkert därifrån. Han sov sedan i min säng, bredvid mig inatt. Däremot har det inte kliat på någon av oss.

Så, behandlingen är klar 👏 sonen var jätteduktig trots att denna luskam var hemsk. Allt borta, men behandlingen ska göras en gång till om sju dagar.

Denna behandling var betydligt lindrigare och snabbare än vad behandlingen mot skabb var.

Nu har vi testat på skabb i början på året och idag löss, vad kommer härnäst då vi verkar drabbas av sådant här haha!


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229