För mig är det mobbning

Detta med mobbing är något som berör mig väldigt mycket.

Att kommentera eller påpeka någon annans kropp eller utseende är för mig en form av mobbing. Varför jag tycker det är för att när man kommenterar någon annans utseende, då har det gått över och blivit personligt. Att säga någon är bland annat äcklig och ful är för mig personangrepp. Ingen har valt att se ut som den gör, vi är bara födda med olika kroppar och utseenden. Alla har dessutom inte den summa pengar för att förändra sitt utseende. Oavsett så ska ALLA kunna vara och se ut precis som de vill utan att bli mobbade.

Varje människa har yttrandefrihet och rätten att tycka, men ingen har rätten att kränka ner någon annans utseende. Ingen har rätt att säga elaka ord, stänga ute någon eller sprida falska rykten. Inte heller skriva elaka saker/kommentarer på nätet.

Jag blir lätt berörd när jag hör om mobbing. Jag har själv blivit mobbad i flera år. Det slutade inte där utan det har fortsatt. I en mycket mindre och mer passiv grad, för det är i form av kommentarer, pikar och annat. Jag är starkare nu, men mobbingen har satt sina spår. Så om jag ser någon bli mobbad, så kommer jag agera direkt. Ingen ska bli utsatt för mobbing.

Här är en liten lista på vad som kan definieras som mobbing, där en eller flera personer utsätts för systematisk trakasserier:

Att viska, säga elaka ord
Ge menande blickar
Skratta åt någon
Kommentera eller påpeka någons utseende
Att sprida rykten som inte är sanna
Skriva elaka saker om någon, tex på sociala medier
Lägga upp kränkande bilder på nätet
Att någon sparkar, knuffar, slår eller hotar
Att se till så en person aldrig får vara med

Idag tänker jag inte spinna vidare på detta, för jag har nämligen ett förberett inlägg gällande mobbing som jag har skrivit på ett tag, som under veckan kommer att publiceras.

Så håll utkik.. Kommer prata om ett par ämnen som verkligen berör mig under December månad. Hoppas ni vill följa med.


Never give up on the things that makes you smile

  • Ämnen

Gillar

Kommentarer

Frökenny
Frökenny,
Håller med dig helt!🌸💕
nouw.com/frökenny
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Hållet med. Har själv blivit mobbad så jag vet hur det känns och det gör ont i hjärtat på en 😢
nouw.com/2barnsmammaochfru
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229