Det finns bra läkare

Vad man än hör om sjukvården så finns det ändå de små guldkornen till läkare. Förra hösten, först i samband med medicinering kom jag till en läkare, en kvinnlig. Hon lyssnade mycket på mig och gav sig inte heller angående prickarna som kliade på mig. När jag blev utbränd var det hon som sjukskrev mig i förebyggande syfte att jag skulle få återhämta mig ordentligt. Hon som skickade mig till hudkliniken där de såg att jag hade fått skabb 🤢 men sen träffade hon mig en gång i månaden för att följa upp mitt mående, min sömn och medicinering. Hon var toppen. Så det finns super läkare också.

Jag har nästan hela min uppväxt träffat nonchalanta och ointresserade läkare men någonstans där gav det mig modet att försöka hitta den lyhörda läkaren. Jag fann henne. Kunde inte blivit bättre. Med hennes hjälp, mitt eget tålamod och vilja så sover jag numera 6-8 timmar, beroende på hur jag jobbar. Jag har mitt sätt att koppla av hjärnan innan jag ska sova. Och vaknar jag mitt i natten låter jag bli telefonen och somnar om istället.
Det händer fortfarande att det kommer nätter jag sover 4-5 timmar men då är jag helt slut dagen därpå. Har haft sömnbrist i flera år så det tar sin tid men det har blivit mycket bättre. Det är jag så glad för.

Så även om man inte känner förtroende för sjukvården så ska man ändå ha i tankarna att någonstans där finns det läkare som faktiskt lyssnar, men då får man också ge de chansen inte bara döma ut alla med fördomar.


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Så sant. Min nuvarande läkare åstadkom mer på två besök än min förra läkare gjorde på två år. Problemet är att om man mår dåligt så finns inte orken att hålla på och strida för att få en kompetent läkare.
nouw.com/jossustravelpics
manellacentio
manellacentio,
Nä det orkar man verkligen inte. Det tog mig två månader innan jag ens orkade eller vågade besöka vc men jag fann henne. Bästa jag gjort. Har man nära och kära omkring sig som hjälper en att kämpa så blir det lite lättare.
nouw.com/manellacentio
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229