Åh mammor med pekpinnar 😪

Alla dessa mammor med pekpinnar, alla dessa personer med åsikter om "hur det ska vara" är rätt irriterande!

Rekommendationerna lyder att barn gärna ska sitta bakåtvänd fram till de är fem år. Mammor med pekpinnar tycker att det enda skälet för att vända framåt är om barnet är åksjuk 🙄 varför är det enda anledningen!?

Har "pekpinnarnarna" någonsin tänkt på att det finns andra anledningar till varför barn kanske åker framåtvänd innan fem års ålder.

Jag tror det är personerna med denna syn som är de mest dömande när barn sitter framåt 😵

Min son satt bakåt till han nästan fyllde fyra år. Han tog sig ur bältet i stolen, sparkade, var orolig och när han gick ur bilen hade benen domnat på honom. Så han fick sitta framåtvänd i en bältesstol. Så mycket lättare för honom. Han blev lugn, behövde inte böja benen mer, tar inte sig ur bältet osv. Vi har fått bättre bilresor 🤗

Jag har en bra bältesstol som sitter fast (och då menar jag fast) med isofix i bilen samt den roterar vid sidokrock och skyddar barnet.

Så alla mammor med pekpinnar (såg många kommentarer om detta i en grupp på Facebook)

Men ni som har era barn bakåtvänd och använder det skydd som barnet har på pannan för huvudet inte ska åka fram när de somnar. Ni vet att det är farligt att använda! Speciellt om du krockar! Så ta era pekpinnar och låt alla göra som de vill och är bäst för ens barn.


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

mammalideskold
mammalideskold,
Bandet över pannan använder vi för att jag är rädd för att våra barn slutar andas när vi är ute med bilen längre sträckor och de hänger med huvudet. Så därav att vi använder det bandet, men annars hade vi inte använt det om det inte vore för att det hade med luftvägarna att göra.
nouw.com/mammalideskold
manellacentio
manellacentio,
Det ska mycket till för att de ska sluta andas för de hänger med huvudet. Det är visserligen svårare att andas och inte bra men jag talade bara om min åsikt kring de banden. De är inte heller bra vid för starka inbromsningar.
nouw.com/manellacentio
ElinPetersson
ElinPetersson,
Jag kan erkänna att jag vände Hilma framåt redan när hon var tre år. Ur säkerhetssynpunkt är det såklart inte det bästa men det var betydligt lättare att genomföra en bilresa med henne. Alla har ju ansvar för sina egna barn och gör sina val därefter. Jag tycker du gör helt rätt med din son. 🌸☀️
nouw.com/elinpetersson
manellacentio
manellacentio,
Jag vände min son när han var 3.5 år för han klarade inte sitta bakåtvänd. Våra bilresor blev betydligt lugnare och nu sitter han stilla.
nouw.com/manellacentio
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229