"Men du har ju bara ett" 👦🏼

Godmorgon 🌸

Ni anar inte hur trött jag är på att få höra "Men du har ju bara ett barn!" "Det är ju ingenting!" 😧

Hur vet någon annan hur det är för mig även om jag bara har ett barn!?

Jag kan inte rå för att jag inte sätter fler barn till världen, men i nuläget är jag nöjd med den son som jag faktiskt har. Jag vill inte känna press på att jag "måste" skaffa fler. Ja, får sonen syskon i framtiden kommer han vara minst i skolåldern. För mig gör det ingenting. Sonen har ändå alltid dragits till äldre barn. Yngre tar han mer hand om. Så det här med ålder mellan syskon är ingenting jag lägger stor vikt vid. Dessutom har jag sett min väninna och med hennes tre barn, jag vill verkligen inte nu och så tätt! Den tanken är bortblåst hos mig. Jag har även min pojkvän, vi väljer att vänta för ingen av oss vill nu. Det känns skönt att jag slipper känna pressen där 🙂

Nåja, nu har jag även kommit utanför ramen av vad jag skulle skriva om.

Ofta får jag höra det jag nämnde ovan. Kommentarer som jag faktiskt stör mig på (men när jag får höra de eller de skrivna till mig är jag feg för att sätta ner foten). Det kan vara i samband med att man ska träffas och bestämt en tid, eller om man ska iväg någonstans osv. Då får jag höra "Du har ett barn, du kommer hemifrån snabbare!" Va!? Det har väl ingen betydelse hur många barn man har. Har man två eller fyra barn så får man planera och påbörja utgången tidigare helt enkelt. Det går inte att skylla på att man har fler barn. För mig är det hur man planerar för att komma iväg.

Jag är medveten att man med fler barn har fler ansvar och mer att fixa innan man kommer ut. Fast det kan faktiskt ta lika lång tid med ETT barn. För alla barn är olika. Förutsättningarna i alla familjekonstellationer ser olika ut. Det kräver lite disciplin och planering!

Ibland är ett barn som att ha tio ungar samtidigt. För det kan vara mycket kring ett barn med. Alla dessa kommentarer och pikar gör att jag hellre väljer ett barn, för att motbevisa de som påpekar.

Nu säger jag inte det är svårare med ett barn, för jag tycker det är både och. Det är en balansgång i olika perioder. För barn är som sagt olik varandra med olika förutsättningar.

För tillfället är jag mer än nöjd med mitt ENDA barn. För det passar mig bäst i min vardag, med min pojkvän osv. Just nu har jag annat att ha fokus på än att skaffa fler barn. Jag må vara 32 år gammal men tiden är inte slut för mig än. Så jag stressar inte!

Hade jag velat ha barn tätt så hade jag kunnat ha det. Jag valde en annan väg och det ska jag inte bli utdömd för. En del barn behöver sina år med mamma och pappa innan syskon kommer.

Jag avslutar annars hamnar jag  på sidospår igen. Vill inte det just nu.


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

mammalideskold
mammalideskold,
De som uttrycker sig så vet inte vad de pratar om. De som inte känner en ska inte uttala sig alls, för de vet inte vem de pratar med. De som inte har barn alls har inget att säga om den saken. De som har barn har kanske mer förståelse. Sen att planera inför att komma utanför dörren tills bestämda träffar med mina tre barn är inte bara att göra. För antingen så bajsar en eller så springer de ifrån en och det gör att man inte kommer utanför dörren i tid. Det är inte alltid man kan ha god tid innan, för den är som bortblåst många gånger för mig om alla mina tre ska med mig när jag ska iväg.
nouw.com/mammalideskold
manellacentio
manellacentio,
De som kommenterat och yttrat sig är tyvärr de som har barn. Oftast de som har fler barn. Nej vissa situationer kan man inte rå för. Men jag står ändå fast vid att är man medveten vid detta när man ska gå ut så kan man påbörja gången för att gå ut tidigare. Det är inte heller rätt att bestämma tid med någon och sedan bara skylla på att man inte kom iväg. Då får man bestämma en senare tid så har man tiden på sig. Det är allmänt jag pratar nu. Allt går om man vill. Men nu handlade inlägget om att jag alltid får höra att jag har bara ett barn då har jag det lättare att göra saker och får sova mer. Jag är duktigt trött på det.
nouw.com/manellacentio
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229