Hoppa inte över det!!

Till alla tjejer som läser, gör era cellprover när ni blir kallade. Även om det är en tid som krockar, så ändra om. Men gör det!!

Det är jätteviktigt. Jag har haft cellförändringar innan jag blev gravid, sen försvann de för jag hade inte det virus som orsakar cellförändringar. Sedan 2015 har jag haft cellförändringar med viruset men med regelbundna cellprover så har det visat att det inte läker ut.

I samband med att jag satte in spiral 2018 togs ytterligare ett cellprov, det visade jag hade medelrisk för viruset. I höstas gjordes en ny kontroll, då ett cellprov men även mer djupgående då de färgade med jod osv för se förändrade områden, det visade cellförändringar med högrisk av HPV. Det där virus som orsakar cellförändringar som ger livmoderhalscancer 🥺 då stod det klart att det parti som de kan se måste bort ganska omgående.

Ja jag skäms inte för att prata om detta. Jag vill hellre nå ut och förmedla betydelsen av att göra cellprov som man blir kallade till. Hur viktigt det faktiskt är!

Förra veckan gjorde jag ingreppet, de tog bort biten med cellförändringar (även en liten större bit då de spridit sig mer). Hade även ett annat ingrepp samtidigt men det är inget jag går ut med här (alldeles för känsligt för mig)

När bedövningen släppte trodde jag att jag skulle gå sönder, så ont det gjorde. Kunde knappt gå på toaletten. Dagarna efter gjorde mer å mer ont. Helgen har jag mest spenderat i sängen av smärta. Jag förstår det kan vara tecken på läkning men gud så ont det gör efteråt. Har varit hemma från jobb, vilket har varit tur för jag hade aldrig kunnat jobba med den smärtan.

Inom en månad (nu bara tre veckor kvar) så borde svar inkomma till mig. Jag är nervös, för jag vill bara att det är bra. Visar det sig tvärtom kommer ytterligare behandling att påbörjas. Annars är det kontroll om ett halvår.

Den stora nackdelen är ju att jag har högrisk av HPV viruset.

till alla tjejer och kvinnor. Snälla GÖR era cellprov när ni blir kallade. Ni kan undvika att utveckla cancer, så fall kan de se i god tid, ni kan skona er från smärtsamma prover och vidare åtgärder. Cellprover är ofarligt men så viktigt att göra!


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

EliinaSvensson
EliinaSvensson,
Så oerhört viktigt 🙏 Jag har också opererat bort cellförändringar. Tur ändå vi har som automatiskt blir kallade på dessa provtagningar och att de ser förändringar i tid. Skulle aldrig våga låta bli att gå på dessa prov. ❤
nouw.com/eliinasvensson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229