Håller tillbaka

Godmorgon 🌺

Hoppas ni alla har haft en bra helg. Det har jag haft. Mycket skratt, skoj så jag är lite slut idag. Full rulle hela helgen så att säga.

Varför är det så att jag ska behöva hålla igen min lycka och mitt glada mående!? För ett år sedan var jag så utbränd att jag ville välja ett helt annat håll. Men jag lyssnade på mina nära och kära och tog mig i kragen. Jag fick hjälpen!

Det tog lång tid för mig att komma ur det. Jag har arbetatmycket med mig själv sen dess. Jag har blivit lyckligare, mår bättre och har accepterat mycket nu.

Att jag emellanåt inte är nöjd med hur jag ser ut ligger mycket i min ätstörningsproblematik som väcktes igen p.g.a kommentarer och pikar i våras. Det har hänt annat sen dess så den har jag inte arbetat med.

För jag mår nämligen bättre än vad jag gjorde för ett år sedan. Jag har även mina sämre dagar, eller dagar där jag kan känna ångest eller nedstämdhet. Det är så livet är.

Däremot påverkas jag av all denna press och dessa krav jag får på mig om hur jag ska vara osv. Svarar jag ibland fel eller utifrån vad jag tycker finns det alltid någon som tar illa vid sig eller börjar gråta. Svarar jag ärligt så blir någon annan stött och stör sig då på mig. Eller om jag visar att jag mår bra och är lycklig, då är det någon annan som blir osäker.

osv osv osv. Listan kan göras lång.

Så jag håller tillbaka i sällskap med en del personer. För slippa känna den ångest att jag inte är eller presterar som de känner att jag ska för att de ska vara nöjda i mitt sällskap.

Sen finns där de som jag absolut kan vara glad med, som själva blir glada när jag är glad. Där jag känner att jag behöver inte hålla tillbaka. Då mår jag bra 🌺 för då känner jag mig trygg och lugn.

Jag måste bara lära mig säga nej, sätta ner foten och tyvärr ta lite mer avstånd från de som får mig att hålla tillbaka på den person jag verkligen är. Som kanske just nu inte är de bästa för mig då jag dras ner igen. Jag vill inte tillbaka dit jag var förra året. Men jag har börjat inse att de som får mig hålla tillbaka är kanske de som inte klarar av att acceptera mig för hur jag är. Då känner inte jag mig betydelsefull utan mer ivägen eller som en belastning.

Oj tankarna spånar iväg men jag tror lite av detta bara behövde komma ur mig. Vill inte hålla igen på vad jag känner, tycker eller tänker. Jag vill inte vara hindrad från att vara den jag är 🐵

Är glad för de närmsta som jag har, för även om det ibland kan uppstå missförstånd, klantiga svar eller konversationer så ska det mycket mer till för att jag ens ska tröttna på de. Älskar de och när jag gör det, så är det band så starkt att det inte går att tröttna. Störa sig på små saker kan jag absolut göra, tyvärr 😳 men jag tröttnar inte för det!

Nu ska jag sluta skriva. Ta något för min evinnerliga huvudvärk, vila för sen är det vardagslivet med förskola och jobb för mig och sonen. Tillbaka till rutinerna efter helgen. 


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229