Det är inte som förr


Risk för lite längre men personligt inlägg.

Precis som rubriken lyder, det är inte som förr. Jag kommer inte bli som förr, inte se ut som förr och inte ha det som förr. Så att sakna det gamla är egentligen rent av slöseri med tid för mig.

Jag har blivit några år äldre, jag går på medicin som påverkar kroppen, jag har fött en underbar son och jag har varit utbränd med noll energi. Jag ser inte ut som jag gjorde för något år sedan, men det behöver jag inte få höra heller. För jag såg faktiskt sjuk ut jämfört med vad jag gör nu. Varför fokusera på hur mitt utseende förändrats så länge jag mår bra?

Att tala om för mig att någon inte är van vid att se mig så här utseendemässigt får mig att känna lite press att jag ska behöva se ut som en liten flicka igen. Jag har fortfarande min ätstörningsproblematik med mig och vill gärna den ligger och sover.

Det är så mycket jag rannsakat och fått ta del av senaste tiden, som fått mig på andra tankar. Som ger mig fokus på det viktiga istället, som ger mig möjligheten till att faktiskt få må bra igen.

Som person har jag utvecklats betydligt under senaste året. Jag har lärt mig så mycket om mig själv. Hur jag faktiskt ska sätta hälsan före, hur jag ska ta hand om mitt mående. Därav att jag sökte på vc och det är jag glad för än idag.

Dock är jag oerhört känslig för höga krav på mig eller höga förväntningar. Just nu blir jag bara stressad och känner mig pressad. Då blir jag tyvärr inte så trevlig. Tyvärr därför ber jag er att inte ställa för höga krav på mig.

Är jag i en strukturerad och rutinerad miljö som på mitt jobb så hanterar jag det på ett helt annat sätt. Den strukturen har jag inte fått tillbaka än efter sommaren på det privata. Det tar lite tid.

Jag är inte så stolt över hur jag ser ut nu, men jag tänker inte lägga ner för mycket fokus på det, för jag vill passa på att leva i nuet, ta vara på all tid jag kan. Sommaren lärde mig att hela livet och relationer kan förändras på en liten minut.

Ska inte uppehålla er så mycket mer om mitt personliga. Ville bara dela med mig av att det inte är som förr. Jag vill heller inte ha tillbaka det som var förr.

Nu fokuserar jag på det som finns med mig just nu och vad som kommer framöver. Det som var förr är ett avslutat kapitel.

Jag är tacksam för den hjälp jag fått, för de tips och råd och för att jag har personer omkring mig som fick mig att inse jag behövde söka mig till vc förra hösten. Jag uppskattar verkligen omtanken. Är glad jag lyssnade på de personerna. För se vilken lärdom jag fick och så bra det faktiskt har blivit.

Där är små saker kvar, men ingenting som trycker ner mitt mående eller tar bort min glädje längre. Det är huvudsaken för nu är jag extremt nära mitt mål.


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

misslindhe
misslindhe,
Wow vilket bra inlögg, du ska stå på dig och vara den personen du vill vara och inget annat. Du är fin som du är och gör ett sånt otroligt jobb med din son... Duär grym! Hoppas vi ses snart ❤️
nouw.com/misslindhe
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229