Avundsjuka

Jag har nog aldrig riktigt förstått varför man går runt och är avundsjuk på sina vänner? Eller är det bara jag som är knäpp som inte förstår poängen med att vara avundsjuk!?

Vi har alla olika förutsättningar i livet, vi väljer olika vägar och ja vi är inte likadana. Varför kan man då inte bara glädjas åt sina vänners framsteg/framgångar och vara glad för någon annans skull? Vill man tvunget göra eller ha samma får man väl kämpa sig dit.

Genom åren har jag varit med om att någon annan avundas de framsteg jag gör istället för att genuint glädjas åt mig. Därför tycker jag den där bilden är så bra!

Jag har MÅNGA gånger fått backa bakåt för att någon annan inte ska bli osäker eller sur för att jag lyckas med något i livet. Jag är inte den som gärna står i centrum men ibland behöver alla människor få glänsa men där hamnar jag bakom i en skugga och har nog alltid gjort. Jag hindras omedvetet att få känna och visa den glädjen jag känner när jag lyckas med något, som tex för någon vecka sen. Men det trycker jag bakåt istället för att vara super glad.

Därför förstår jag inte denna avundsjuka. Borde man inte lyfta upp sina vänner och dela deras glädje? Avundsjuka syns väldigt mycket i ögonen, och det klär inte en människa!


Never give up on the things that makes you smile

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Så bra!! ❣️
nouw.com/emmaakarlegrund
Carina_Mitt_i_Livet
Carina_Mitt_i_Livet,
Håller helt med dig🤗👍🏻Har också vänner som är avundsjuka för att vi har lyckats bättre än de. Vad folk inte fattar är att man får inget gratis. Man måste ha ambitioner och kämpa om man ska få saker både jobbmässigt och privat. Så trött på avundsjuka och bittra människor.
nouw.com/carina_mitt_i_livet
manellacentio
manellacentio,
Precis, jag håller med dig, ingenting är gratis. Om jag tex har kämpat för något men någon annan avundas det för den inte lyckats så ska ju inte min glädje för min lycka tryckas bort. Jag är också väldigt trött på avundsjuka människor.
nouw.com/manellacentio
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229